Видях само една тема за тази щанга,че новите,които се предлагат са ментаци и са с прекалено твърди тампони и става по-зле и от щанга с разбити тампони.Имате ли наблюдения за тази щанга на BIRTH или препоръчайте някоя друга фирма,която ги прави като хората...Иначе ще мина на вариант 'ЖМ' да търся къде ми сменят само тампоните на нея.Става дума за тази щанга https://www.euro07.bg/uploaded/article_images/68833.jpg
Известие
Collapse
No announcement yet.
Щанга-тампон на 2.4 JTD 156
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщениеВидях само една тема за тази щанга,че новите,които се предлагат са ментаци и са с прекалено твърди тампони и става по-зле и от щанга с разбити тампони.Имате ли наблюдения за тази щанга на BIRTH или препоръчайте някоя друга фирма,която ги прави като хората...Иначе ще мина на вариант 'ЖМ' да търся къде ми сменят само тампоните на нея.Става дума за тази щанга https://www.euro07.bg/uploaded/article_images/68833.jpg
-
Мдаа явно ще си взема едни тампони и ще ги сменя... И за да не отварям нова тема -имах тракане на празен ход,смених уж разбития лагер на климатика,паразитната ролка над компресора я разкапсуловах и я гресирах беше суха,същото направих и с ролката с ексцентрика.Тракането наистина спря,но май направих грешка...имаше масло по пистовият ремък и докато работи мотора го напръсках с обезмаслител и ремъка започна да свири...намокрих го с вода и утихна докато пак не почна да скърца.Какви са вариантите:да съм прецакал ремъка с обезмаслителя,да съм напръскал някоя ролка и да е влезнал обезмаслителя вътре или да е хлабав ремъка.Нали сам се опъва с ролката с пружината,а тази с ексцентрика само се натяга с 15 ключ?Alfonso 1.3 Boxersigpic EX
Alfonso 156 2.4 140 -new breed
Comment
-
Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщениеМдаа явно ще си взема едни тампони и ще ги сменя... И за да не отварям нова тема -имах тракане на празен ход,смених уж разбития лагер на климатика,паразитната ролка над компресора я разкапсуловах и я гресирах беше суха,същото направих и с ролката с ексцентрика.Тракането наистина спря,но май направих грешка...имаше масло по пистовият ремък и докато работи мотора го напръсках с обезмаслител и ремъка започна да свири...намокрих го с вода и утихна докато пак не почна да скърца.Какви са вариантите:да съм прецакал ремъка с обезмаслителя,да съм напръскал някоя ролка и да е влезнал обезмаслителя вътре или да е хлабав ремъка.Нали сам се опъва с ролката с пружината,а тази с ексцентрика само се натяга с 15 ключ?Най-вероятно щом имаш тракане,проблема не е в ремъка......я обтегач,я демпферна шайба,я шайба на алтернатор,на климатик......просто прегледайте и другите елементи задвижвани от мотора.
156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеПо думите ти,не може толкова бързо обезмаслителя да проникне в ролките.И не си поливай ремъка с вода повече никога,просто това не е вариантаНай-вероятно щом имаш тракане,проблема не е в ремъка......я обтегач,я демпферна шайба,я шайба на алтернатор,на климатик......просто прегледайте и другите елементи задвижвани от мотора.
Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Тракането спря след като сложих новият лагер и гресирах лагерите на ролките без тази с пружината...Но за да премахна маслото от ремъка напръсках малко с обезмаслител и оттогава започна свиренето на ремъка.Интересува ме дали ремъка се опъва автоматично от ролката под динамото с пружината или трябва и с 2те дупчици на ролката с ексцентрика да се опъва някак си.На пипане ремъка е опънат добре...освен да сваля пак ремъка и да сложа нов,ако пак скърца ще сваля ролката с пружината и ще видя да не би нещо да блокира и за това за скърца ремъка
П.С. за капсуловката на ролките съм сигурен,че са ок... Обезмаслителя беше на WURTH http://www.google.bg/imgres?um=1&hl=...9,r:1,s:0,i:70Alfonso 1.3 Boxersigpic EX
Comment
-
Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщениеТракането спря след като сложих новият лагер и гресирах лагерите на ролките без тази с пружината...Но за да премахна маслото от ремъка напръсках малко с обезмаслител и оттогава започна свиренето на ремъка.Интересува ме дали ремъка се опъва автоматично от ролката под динамото с пружината или трябва и с 2те дупчици на ролката с ексцентрика да се опъва някак си.На пипане ремъка е опънат добре...освен да сваля пак ремъка и да сложа нов,ако пак скърца ще сваля ролката с пружината и ще видя да не би нещо да блокира и за това за скърца ремъка
П.С. за капсуловката на ролките съм сигурен,че са ок... Обезмаслителя беше на WURTH http://www.google.bg/imgres?um=1&hl=...9,r:1,s:0,i:70
Comment
-
Ето ти линк към моята борба с тракането http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E0%EA%E0%ED%E5Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.
Comment
-
Оправи се след смяна на ремъка,явно се беше разтегнал или прецакал от обезмаслителя...Новият го напръсках със 'специален' спрей за ремъци,който уж предпазва от преплъзване и удължава живота.Иначе колко хиляди е интервала за смяната на пистов и колко на ангренажният?Alfonso 1.3 Boxersigpic EX
Comment
-
Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщениеОправи се след смяна на ремъка,явно се беше разтегнал или прецакал от обезмаслителя...Новият го напръсках със 'специален' спрей за ремъци,който уж предпазва от преплъзване и удължава живота.Иначе колко хиляди е интервала за смяната на пистов и колко на ангренажният?AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
Comment
-
И не след дълго и новият ремък започна да свири ...В началото само след като запаля го чувах и после утихваше в движение на някоя предавка.Сега както е студено паля я и ремъка свири и тва старото дрънчене(тракане) се появи отново.Почна ли да карам тракането спира,но ръмъка пак тихичко си свири.Ремъка натяга ли се от ексцентричната ролка с тия 2те дупчици или сам си се опъва от тая ролка с пружината с шестограма?Alfonso 1.3 Boxersigpic EX
Comment
-
Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщениеИ не след дълго и новият ремък започна да свири ...В началото само след като запаля го чувах и после утихваше в движение на някоя предавка.Сега както е студено паля я и ремъка свири и тва старото дрънчене(тракане) се появи отново.Почна ли да карам тракането спира,но ръмъка пак тихичко си свири.Ремъка натяга ли се от ексцентричната ролка с тия 2те дупчици или сам си се опъва от тая ролка с пружината с шестограма?Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеГорната по-малка ролка, с пружината, е само за натягане. Не е трябвало да пръскаш новия ремък, освен със силикон за гума156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
Comment